Drømmer du om en ny gårdsplass? Det er enklere enn du tror.

Noen ganger trenger eiendommen en oppgradering. Da har du kanskje lyst til  å legge et nytt belegg  og fundament, enten det er snakk om en parkeringsplass, gårdsplass eller en mindre vei.

Noen ganger trenger eiendommen en oppgradering. Da har du kanskje lyst til å legge et nytt belegg og fundament, enten det er snakk om en parkeringsplass, gårdsplass eller en mindre vei.

Å oppgradere gårdsplassen handler naturligvis om hvor mye penger og arbeid du ønsker å legge i det.

Skal du legge belegningsstein og bygge garasje, kan du forberede deg på et større prosjekt. Og da bør du ha et større budsjett. Da trenger du blant annet en skikkelig oppgraving. Men er det et mer midlertidig prosjekt, og du planlegger å vente med å legge stein, kan du heller velge noen enklere og rimeligere løsninger.

Velger du en enklere løsning, kan du starte med å skrape av så mye jord du kan, orker, gidder eller har råd til. Deretter kan du legge ut en markduk, forankre den i leiren under, og fylle på med noen kubikk pukk og litt grus/singel. Det er gjort på noen timer, og det koster ikke all verdens mange kroner.

Du kan eventuelt komprimere med en hoppetusse for å få det jevnt og ”riktig”. Grusen blir uansett liggende lenge, og den vil være lett å dra av når du skal grave.

Du kan også vurdere å legge et lag med subbus. Mange synes det er penere med grus enn subbus, og grusen kan du rake om den blir ujevn/stygg. Men subbusen er mer praktisk i og med at den blir hardere. Husk imidlertid å legge subbus med fall, slik at det ikke danner seg dammer.

Legger du noe grus oppå subbusen, er det ikke noen stor jobb å skrape av grusen hvis du vil legge stein seinere.